Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Team

Het team van Studiebureau Lobelle realiseert infrastructuurwerken, verkavelingen, waterbouw- en landschapswerken, stedenbouwkundige studies en architectuur voor openbare besturen en privé-investeerders.

 

Het gaat onder meer over de aanleg van fietspaden, het ontwerpen en inplanten van sporthallen en -terreinen, ondergrondse garages en stadspleinen, bedrijventerreinen, het vernieuwen van dorpskernen, het inrichten van natuurterreinen, het versterken van waterwegen en dijken, het aanleggen van steigers, wegen- en rioleringswerken en het renoveren van historische gebouwen.

 

Als ingenieurs- advies en ontwerpbureau bieden we toekomstgerichte oplossingen voor de uitdagingen van onze klanten. Dat vereist een nauwe samenwerking met alle partners. Onze brede aanpak staat dan ook garant voor kwaliteit en geeft een meerwaarde aan al onze projecten.

Ons team bestaat uit een stabiele groep van twintig gedreven vakmensen: ingenieurs, landschapsarchitecten, landmeters, verkeerskundigen, CAD en veiligheidscoördinators in vast dienstverband. Voor elke opdracht wordt een nieuw projectteam samengesteld. Deze structuur, waarbij de diverse projectteams nauw samenwerken, garandeert een complete aanpak en een coördinatie tussen vormgevers en techniekers.

 

De gezonde leeftijdspiramide houdt het team scherp en stimuleert voortdurende bijscholing. Voor elk project gaan we op zoek naar de ideale combinatie van vooruitstrevende technieken en verantwoorde materialen.

 

Alle prestaties worden in eigen bureau uitgevoerd. Dat garandeert een kwaliteitsbewuste uitvoering van elk project. Het laat ook toe binnen korte tijdslimieten te werken en waarborgt een grote flexibiliteit. De belangen en wensen van de opdrachtgever staan centraal bij het uitvoeren van al onze studieopdrachten. 

Historiek

Toen het Studiebureau Lobelle in 1958 werd opgericht door ir. Charles Lobelle was de kerntaak studie en opvolging van infrastructuurwerken, verkavelingen, waterbouw- en landschapswerken en stedenbouwkundige projecten voor openbare besturen en voor privé-investeerders.

 

Sindsdien kent het studiebureau een gestage groei en telt vandaag onder leiding van ir. Philippe Lobelle en ir. Robin Lobelle een team van een twintigtal medewerkers uit uiteenlopende disciplines. Ook de aard van het werk evolueert. Het hoofdzakelijk technische maakte plaats voor een bredere aanpak met onder meer een stedenbouwkundige en landschappelijke inbreng.